Thursday, December 25, 2014

במבובייק לכולם

AMSTERDAM - אופני עיר סטייל אירופה





אם אתם רוכבי אופניים מקצועיים, או חובבי איכות הסביבה, כנראה שגם אתם נתקלתם בפוסט האחרון של אופיר פרום - במבובייק, שמתחיל במילים :"צריך את עזרתכם להגשים חלום"! כאחת שאופניים הם כלי הרכב הייחידי שלה, שחובבת מוצרים העשויים מחומרים מתכלים, ושניזונה מסיפורי חלומות של אחרים על בסיס יומיומי, החלטתי ליזום שיחה עם החולם.

אופיר פרום טכנאי אלקטרוניקה ותכנת מחשבים. עובד ביום בהמ-לט כשכיר, ובלילות מפתח יוזמות אישיות וכותב שירים, מתעסק כבר 20 שנה בתחום סטארטאפים כשמאחוריו, כך הוא מספר, כבר מספר אקזיטים.

לשאלתי איך עלה במוחו הרעיון ליצור אופני במבוק הוא משיב: "אני רוכב אופניים חובב, חזק בתחום איכות הסביבה והיזמות היא חלק בלתי נפרד ממני" לרוכבים שביניכם אוסיף כי הוא רוכב כבר 9 שנים עד 250 קמ בשבוע על Specialized XC 2007 ו- Bamboo XC 2014. פרום ממשיך: "לפני כ-7 שנים, באחת מנסיעות האופניים הארוכות, שוחחתי עם מישהו שבונה אופניים בהזמנה אישית. חיפשתי משהו כזה, זה היה הזמן שעלה לי הרעיון של הבמבוק".

הוא חשב שהמציא את הגלגל אך תחקיר קצר העלה שעוד ב-1896 היו קיימים אופני במבוק. ב-15 שנה האחרונות מייצרים אותם למכירה בכל העולם. הוא גילה שמייצרים אותן במדינות כמו אפריקה ואסיה, שם כוח העבודה זול יותר אך, משום שזה עובר דרך מתווכים או כמו שהוא קורא להם "סדנאות מפונפנות" המחיר מרקיע שחקים ל-15-20 אלף ש"ח. "נוצר מצב שבכל העולם נמכרים סה"כ 500 זוגות אופניים מבמבוק לשנה, מצב אשר משאיר את אופני הבמבוק כקטע גימיקי בלבד" הוא מוסיף בצער.

CHROMATIC - אופני עיר בגוון כסוף







הבמבוק הינו חומר גלם טבעי ומתכלה. צמח בעל מבנה הנדסי חזק גמיש וקל. אף על פי שגידולו אורך עשרות שנים הוא עדיין נחשב מהיר יותר בהשוואה לגידולו של עץ. ישנם כ-1500 סוגים של במבוק שנבדלים בזמן הגידול בחוזק, במראה, במבנה החיצוני שלהם ועוד. מתוכם שלושה סוגים שטובים לייצור השילדות. מדובר במלאכת ידיים הנעשית בידי מביני במבוק הנקראים במבוסרוס, ללא פליטת חומרים מזהמים וללא שימוש בחשמל.

אופיר פרום ואופני הבמבוק. קלות בשליש מאופני עיר רגילות








אחד מהפרמטרים המבוקשים ביותר בזמן בחירת אופניים הוא המשקל ובכך יתרונו של הבמבוק. אופני הבמבוק שוקלות כשליש ממשקלן של אופני עיר רגילות. שילדת קרבון, לשם ההשוואה, תהיה קלה משמעותית (1קג) אבל היא תעלה בין 7,000-30,000 שקל, שילדת קרבון גם תהיה שבירה יותר. כמו כן, לשילדות מתכת אין יכולת ספיגת זעזועים והן מפצות על כך עם בולמי זעזועים כבדים ויקרים.

שימוש בשרף טבעי ובסיבי פשתן וקוקוס





פרום מעוניין למכור את אופני הבמבוק בעשירית המחיר על מנת שיגיעו למספר רב יותר של אנשים, עלויות התקנים הן קבועות ויקרות והוא מניח שבעזרת הידע והנסיון שצבר בטכנולוגית הייצור של הבמבוק, הוא יוכל לקצר זמן העבודה על זוג אופניים מ-10 ימים ל-3 ימים. כך, הוא יכול להגיע ליעד של אופני במבוק ב-2000 ש"ח (ובעתיד אף פחות).


במבוק כפול. על ידי הפרשי טמפרטורה מכניסים צינור אחד לתוך השני




פרום עשה הרבה נסיונות, חקר בדק מפעלים בגאנה, סין, מלזיה, אינדונזיה, אף בברזיל ובהודו וייצר מספר אבות טיפוס. לבקשתי שיספר קצת על טכנולוגיות הייצור הוא מרחיב: "עד לפני 7-8 שנים החיבורים בעבר נעשו בצורה גסה. החיבורים לופפו בסלילי קרבון ונטבלו בשרף אפוקסי". 

לפרום היה חשוב להשתמש בחומרים ידידותיים לסביבה לכל אורך הייצור והוא מצא תחליף - שרף טבעי, אשר בנוסף לאג'נדה הסביביתית הוא גם נכון יותר לשימוש בבמבוק. כפי שהוא מפרט: "בעבר (כשעשו שימוש בדבקים מלאכותיים), מקדם ההתפשטות הטרמית של החומר היה קרוב למתכת ורחוק מהבמבוק, בשילדה כזו מתחילים להווצר סדקים בחיבורים בין האפוקסי לבמבוק. למדתי להשתמש בשרף טבעי ובסיבי פשתן וקוקוס, בהם ההתפשטות הטרמית קרובה לבמבוק. נוצר חיבור חזק, נכון יותר ועמיד יותר לאורך זמן"

ישנן מספר טכנולוגיות ייצור עם הבמבוק אשר פרום מתאים אותן לתכלית זוגות האופניים. הוא מפרט "למשל לאופני Down Hill הדורשות שילדה חזקה אשתמש בבמבוק מאסיבי ודופן עבה, או במבוק כפול, שיטה בה מחממים במבוק, כשהוא מתרחב מהחום, מכניסים במבוק נוסף לתוכו, וכשהחיצוני מתקרר הוא נצמד לפנימי. כך נוצר חומר חזק יותר. אמנם כבד יותר, אבל עומד בעומסים גבוהים.


CITY SPORT - אופני עיר ספורט אלגנט





בעודי פוזלת לדגם CITY SPORT אני מתעניינת אם הוא גם אחראי על ההחלטות העיצוביות האסטתיות פרום משיב: "מעבר לחוזק היה לי חשוב העניין האסטתי. המטרה לעשות חיבורים יפים, שיסתכלו ויגידו וואו! בא ממני מתוך רצון שיראה טוב"

אורבאנית שכמוני שקועה בתוך חלום אופני הבמבוק העירוניות, אבל לא יכולה שלא לחשוב על כך שיגנבו ממני תוך 5 דקות. היזם שגר מחוץ לעיר, מנסה להרגיע אותי: "קשה מאוד לנסר את הבמבוק, עדיף כבר לחתוך אופניים מברזל"

מה בתכנית העסקית? הוא קורא את מחשבתי ומשיב "כיום 200-300 אלף זוגות אופניים נמכרים בשנה ויש כ-200-300 חנויות אופניים, המספר הגבוה נובע מרכישות לילדים או "אופני יום כיפור", קונים אופניים זולים והם בדרך כלל מוצר רע שלא שורד וחבל. זורקים זבל, גורמים ליצר עוד ועוד אופנים שמיותרות ומזהמות את הסביבה, במקום לקנות זוג אופניים אחד במחיר ריאלי ידידותי ולתמיד. אני מעוניין לתפס חצי אחוז מתוך השוק ולגדול ברבע אחוז כל שנה"

ומה בהמשך? אני שואלת והוא מסביר בהתלהבות "אני רוצה להעביר את הייצור לארץ בשלב מאוחר יותר, כרגע אני מתמקד בקיצור שיטת הייצור". בשלב הבא של הפרוייקט פרום מתכנן להביא במבוסרו לארץ וללמד כאן בעלי מלאכה אומנים לעבוד בבמבוק, (טכניקות העבודה עליו שונות מאלו שבעץ).

לסיום אני מבררת האם הוא לא חושש מהעתקים ופרום משיב  "אני לא חושב שאפשר כל כך מהר ליישם את הידע והנסיון שצברתי, יותר כדאי להתחרות במי שמייצר אופניים רגילים, אבל את יודעת מה - שיעתיקו! העיקר שלכולם יהיו אופני במבוק"!

לאתר הבמבובייק בואו לכאן. לתמיכה בפרוייקט במבובייק בהאדסטארט בואו לכאן.

בנסיעת מבחן על האופניים, ובכתיבת פוסט זה השתתף חברי הטוב ורוכב אופניים מקצועי, אבי טל. רציתי להגיד לו: תודה!


Tuesday, December 16, 2014

עושה כבוד לסביבה






Aaron Kramer מגדיר עצמו פסל. בראיון קצר* עימו, הוא מספר שהאובייקטים שלו קודם כל מושכים כאלמנט עיצובי, אח"כ מזמינים להתקרב אליהם על מנת להתפעל ממורכבות מלאכת היד שנעשתה בהם, ולבסוף מספרים סיפור של חומרי גלם זמינים שאתם ואני יכולים למצוא ברחוב.

בעצם קביעת הסדר: עיצוב, אומנות ופסולת, הוא עושה כבוד לסביבה. בדרך כלל רובנו נרתעים מפסולת. לכן, כשאמנים ומעצבים מספרים בראשית הדיאלוג, שעבודתם היא מפסולת נוצרת דחיה ורתיעה מכיוון הצופה. אולם כאשר אובייקט אסטתי תופס את תשומת לבנו ממרחק, ורק בסיומו של הדיאלוג (תוך שאנו מתקרבים ומתפעמים מהחלקים הקטנים שמרכיבים אותו), אנו מגלים שחומרי הגלם מהם הוא עשוי הם פסולת רחוב, אנו מתחברים לפסולת ממקום גבוה. אין היא דוחה אותנו עוד, ההפך, רגש ההתעלות ברגע שהבנו, גורם לנו לרצות את אותה פסולת אצלנו בבית, במקום של כבוד.

לדוגמה, בתמונה העליונה, מכסה הקומקום עשוי מידית של סביבון וגם מתפקד ככזה. התוספת הקינטית הזו מיצרת את הקונפליקט הפילוסופי בין האמן לקהל. האם היצירה היא משחק או אמנות, האם אפשר לגעת? או להתבנן ביראת כבוד בלבד? האם זה רציני? או מצחיק? אחרי צלילה לערוצי הסרטים שלו המתעדים את העשייה שלו, יש בידי את התשובה! אם אתם רוצים להתהפנט ולהתלבט בעצמכם בואו לכאן ולכאן.

כל התמונות לקוחות מדף הפייסבוק ומחשבון הפליקר של Aaron Kramer














---
* ראיון עם הפסל  >







Thursday, December 4, 2014

פתקים מהמגירה #3


השבוע השלמתי חסכים של הרבה זמן: חברים (לא וירטואלים), ספרים ואוכל. איך נפל עלי כל הטוב הזה? פשוט מאוד! מצאתי עצמי מרותקת למיטה בעקבות ניתוח בכף רגלי, וללא כל סוג של תקשורת. בתחילה זה היה המקבוק ששווק חיים, לאחר מכן התקלקל המטען של הנייד ולפינאלה נעלמה התקשורת בבית. מכאן לשם הצלחתי לחמוק את כל הרעות האלו ולאסוף לכם כמה פתקים קטנים >>>

השבוע היה לנו את Black firday לפניו את Gray Thursday ולאחריו את Cyber Monday. שבוע קשה לאנשי כדור הארץ.

דמיינו סיטואציה דומה אצלנו בארץ (אל תלכו רחוק מדי, נניח ערב ראש השנה האחרון), צריך לקנות מתנות לכל המשפחה בנוסף יש הנחות, אז קונים יותר גם מה שלא ממש צריך, עומדים שעות בתור עם המון אנשים, באוירה של צעקות ולחץ. בנתיים בבית ילדים נשארים שוב ללא הוריהם, כעבור זמן קצר הם מקבלים פיצוי עבור הזמן האבוד - פלסטיקים חדשים, שכעבור דקותיים ימאסו בהם.










Buy nothing day, הוא אלטרנטיבה בעיקר תקשורתית (כי לא מוכרים כאן כלום נהפוך הוא), אשר מעלה לשיח הציבורי את האפשרות לנוח את שעות החג בבית, ולשחק עם הילדים, הרי כולנו יודעים שלא חסר להם כלום! (אולי קצת תשומת לב). התמונה מכאן.





נאום האופטימית: יום יבוא ותהיה אנרגיה חלופית נקייה יותר וצודקת לכדור הארץ. ביום הזה לא יהיה צורך יותר בנפט (ופצלי שמן למיניהם). ביום הזה לא יהיו יותר חומרי גלם לפלסטיק (שאריות מתהליך זיקוק הנפט) וכל הפלסטיקים יעלמו מהעולם. זה יהיה היום בו יצירתו של Design De Gema תחזיר את ההשקעה. בגדול!









אם ה- Loom Stool היה נמכר קרוב לביתי ובמחצית המחיר, בשישי השחור, חמישי האפור, או שני המקוון, אז תשכחו ממה שכתבתי למעלה. קונה! זה לא בשבילי זה בשביל ערימת הבגדים שבחדרי גם לה מגיע לנוח על גבי חומרים טבעיים ומתכלים.








עוד בענייני האפור השחור או המקוון, מגזין Domino פירגנו השבוע לעסקים קטנים ומקומיים. במותגים קטנים כאלו יש משהו אישי יותר ורגשי יותר. חפץ כזה גם אם יקר יותר, סביר שיזכה לאורך חיים ארוך יותר בבית. לדוגמא: AVO - שטיחים אשר נגזרים ונצבעים אחד אחד בעבודת יד, בעיצובה של Brit Kleinman. (הדוגמא נמצאת בברוקלין).







ואם בענייני גזירות עסקינן, השבוע הכרתי (וירטואלית) את Adam Saaks, הגוזר הוירטואוז. בת ה-6 ואני נתקלנו בו עת חיפשנו כיצד למחדש חולצות בית ספר ישנות. שתינו התמגמטנו לתוך ערוץ היוטיוב שלו, ורק למען הסדר הטוב אוסיף כי מהצד נשמעו קולות של - למה רק בנות? מבן ה-8. אם בכל זאת תרצו למחדש חולצות בית ספר ישנות לתיקים, אז השארתי כאן במגירה כמה רעיונות. התמונה מכאן.






זהו Muki  - נעים להכיר, הכלבלב החמוד של טלי בוכלר. עשוי מקרטון (חומר מתכלה), 70% חומר ממוחזר, 30% עצים שנשתלו במיוחד לייצור נייר. הכלבלב נולד מתוך פרויקט שעיצבה בוכלר במסגרת פעילותה הקהילתית במתנ"ס בזכרון יעקב, לפני כמה שנים. הוא מגיע שטוח ואתם מרכיבים אותו ומקשקשים עליו. אם אהבתם מוזמנים לבוא לכאן ולתמוך בפרוייקט.






כאן אני מדגימה דוגמנות ידיים בסדנא בחסות לדיקו בה השתתפתי באופן פעיל!
והנה המסקנות שכתבתי על הבוקר המופלא הזה:


1) מקדחה עושה אותי ממש מרוכזת
2) מסור חשמלי עוד יותר
3) מצאתי שיש ללדיקו מכשיר קטן שהוא גם מלחים (עם בדיל), גם חורט, וגם צורב, ממש הרוקטפוקט של הקראפטריות
4) הספייס של Avivit Zusman Porat מושלם לסנדאות מהסוג הזה!
5) המתלה החדש שהכנתי בעצמי, כבר הודיע לי שצריך לצבוע את מבואת הכניסה בדירתנו (אחרת הוא לא נכנס הביתה)

לעוד תמונות מוזמנים לכאן









כבר מזמן הבנתי שתיקון זה כוח! לכן בכל פעם שאני נחשפת לאנשים מתקנים או לסדנאות תיקון כמו זו של Dave Hakkens אני נפעמת. כל כך הייתי רוצה לדעת לתקן. להתחיל מסיר שנשברה לו הידית אח"כ לתקן את הטוסטר-אובן שמקצר, ולסיום להחליף זיכרון לאייפון! דייב אחריך!

סיפורם של החפצים השבורים דרך עיניו של דייב >




לסיום אספר שהיום (5.12.14) יש סיור במרכז לחינוך סביבתי בחיריה (גם בחנוכה), אז הכינו את הסוודרים הקרועים, והכנסו לכאן לכל הפרטים הנוספים.



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...